Wat is Videoland

Videoland is ruim dertig jaar een begrip in Nederland, maar wat is Videoland? Vroeger was er in ieder dorp wel één te vinden. Eigenlijk kan iedereen het zich nog wel herinneren. Tijdens je schoolvakantie of in een regenachtig weekend ging je even naar de winkel. Videoland kwam op toen films op videobanden verschenen. Je kon deze huren voor een dag, drie dagen of een week. En wanneer de dagen om waren was het hollen naar de winkel, om geen boete op te lopen.

wat is videoland winkel

Mee in de tijd

De filmmarkt groeide en Videoland groeide rustig mee. De videobanden werden langzaam ingeruild voor DVD’s en daarnaast werden er ook steeds meer videogames aangeboden. Aan het begin van de huidige eeuw waren er door de Benelux ruim vijfhonderd videotheken van Videoland. Daarmee was de piek wel bereikt, want er kwamen steeds meer kapers op de kust. Het illegaal downloaden nam zijn vlucht, waardoor steeds meer mensen geen films meer huurden. Daar kwamen de laatste jaren ook de online diensten bij. Het werd gemakkelijk om thuis een film te huren, dus waarom zou je nog naar een winkel gaan? Ook nu is Videoland met zijn tijd meegegaan en stapte in het diepe.Wat is Videoland?

In de afgelopen vijf jaar werden er al projecten gestart voor on demand kanalen. Nadat Netflix werd gelanceerd in Nederland kwam er de versnelling. RTL Nederland besloot zich in de strijd te mengen en werd de nieuwe eigenaar van de digitale tak van Videoland. Daarmee werd een nieuw video on demand netwerk opgebouwd, waarbij RTL het eigen archief als basis kon gebruiken. Waar Videoland tot dat moment films en series per stuk aanbod, waarvoor je los moest betalen, kwam er nu een all you can watch optie. Dit ging voortaan door het leven als Videoland, waar het tot november 2015 Videoland Unlimited heette

screenshot videoland unlimited

Vast bedrag per maand

Maar wat is Videoland? Voor een vast bedrag per maand, tien euro, kun je onbeperkt kijken naar alle films en series die deel uit maken van het Videoland aanbod. Hieronder vallen alle genres, met ook veel Nederlandstalige titels en titels voor kinderen. Iedere week worden er nieuw aanbod toegevoegd. Daarnaast heb je ook toegang tot het verdere aanbod van Videoland. Nieuwe films worden namelijk nog altijd los aangeboden en deze kun je ‘huren’ voor een bepaalde tijd. De prijs per film hangt af van de beeldkwaliteit waarop je de titel wilt bekijken en hoe lang je de film wilt huren. Wat is Videoland veranderd zul je denken, eigenlijk niet. Was er vroeger een Videoland in ieder dorp, nu is er een Videoland in ieder huis op iedere bank. Je hebt nog steeds een videotheek, alleen nu altijd binnen handbereik.

Hoe meld jij je aan voor Videoland? Lees hier hoe werkt Videoland.