Laatste Nieuws Videoland Archief

Videoland Archief: Van Speijk

Van Speijk Videoland

Van Speijk Videoland

Van Speijk is één van de Nederlandse politie/dramaseries die Videoland rijk is. De serie werd in eerste instantie tussen 2006 en 2007 uitgezonden op Talpa, maar kreeg een abrupt einde toen de zender koos om te stoppen met uitzenden. Desondanks zijn er wel twee seizoenen gemaakt waarin we met alledaagse situaties te maken krijgen. Die twee seizoenen bieden liefst 26 afleveringen kijkplezier. En gelukkig behoren beide seizoenen tot het aanbod van Videoland.
Het aanbod van Videoland zit bomvol oude pareltjes. Wij proberen wekelijks het stof van een titel af te blazen en terug te blikken in de tijd dat de Nederlandse serie op de buis verscheen een absoluut succes was. Is het van voor jou tijd, of heb je toen wekelijks genoten? De hele reeks eens bingeviewen is in alle gevallen ons advies!

Van Speijk op Videoland

Van Speijk is één van de politieseries die Videoland rijk is. In de serie kijken we mee naar de wijk De Baarsjes in Amsterdam. Daar maken de politieagenten van alles mee en vooral maatschappelijke thema’s worden aangesneden. In de politieserie worden verhaallijnen zo nu en dan uitgesmeerd over meerdere afleveringen. In de serie kun je wat betreft zaken van alles tegenkomen. Van een jonge moslim die zelfmoord wil plegen omdat hij erachter is gekomen dat hij op mannen valt tot een man die zijn broertje beschermd door de schuld van een misdaad op zich te nemen terwijl hij totaal onschuldig is. Ook krijgen we in de serie een kijkje in de privélevens van de politieagenten.

Talpa begon op 8 januari 2006 overigens met het uitzenden van het eerste seizoen van Van Speijk. Nadat de serie een gemiddeld aantal kijkers van 900.000 per aflevering had bereikt in het eerste seizoen, werd ervoor gekozen om ook een tweede seizoen te maken. Mede vanwege een verhuizing naar een andere uitzenddag scoorde dat seizoen minder goed dan seizoen één. Uiteindelijk kreeg Van Speijk geen derde seizoen, al lijkt dat vooral te komen vanwege het feit dat Talpa ermee kapte.

Acteurs Van Speijk

de serie Van Speijk herbergt een aantal bekende naam als acteurs en gezien de serie alweer tien jaar oud is, is het best geinig om ze eens in actie te zien komen. Tot de acteurs behoren onder andere Tygo Gernandt als Sylvester Daals, Johnny de Mol als Jeroen van Veen en Loes Haverkort als Tina Zonderland. Ook acteurs als Bart Oomen, Peter Faber, Quintis Ristie en Victor Brands hebben een belangrijke rol in Van Speijk. En met Videoland kunnen we gelukkig naar zowel seizoen één als seizoen twee van deze serie kijken. Liefst 26 afleveringen kijkplezier.