Laatste Nieuws

Videoland sleept The Handmaid’s Tale seizoen twee razendsnel binnen

The Handmaid's Tale Videoland

Het tweede seizoen van The Handmaid’s Tale zal eveneens te zien zijn op Videoland. De streamingdienst heeft het eerste seizoen van deze bekroonde serie al in het pakket en momenteel wordt het tweede seizoen afgerond. Deze is in het voorjaar te zien in de Verenigde Staten op Hulu en daarna ook op Videoland. Het eerste seizoen was al goed voor meerdere Golden Globes.

Overladen met prijzen

Nadat The Handmaid’s Tale eerder dit jaar al acht Emmy Awards op haar naam schreef, is de dramaserie nu ook in drie categorieën genomineerd voor de Golden Globe Awards: Beste Dramaserie, Beste Actrice in een Dramaserie (Elisabeth Moss) en Beste Vrouwelijke Bijrol in een Dramaserie (Ann Dowd). Die tiendelige serie vertelt in het eerste sizoen over het leven in Gilead, een totalitaire samenleving in de restanten van een door oorlog verscheurde Verenigde Staten. Door milieuvervuiling en overdraagbare ziekten zijn nog weinig vrouwen vruchtbaar en daalt het geboortecijfer. Vrouwen die nog vruchtbaar zijn worden ontdaan van al hun rechten en krijgen zelfs een nieuwe naam.

Elisabeth Moss speelt June

Het eerste seizoen bestond uit dertien afleveringen, het tweede seizoen is uitgebreid naar dertien episodes. De hoofdrol wordt vertolkt door Elisabeth Moss. Ze speelt June.Na haar gevangenschap krijgt zij de naam ‘Offred’ toegewezen, letterlijk vertaald naar ‘Van Fred’, de naam van haar commandant. Offred is door hem en zijn vrouw tot seksuele dienstbaarheid gedwongen, in een laatste wanhopige poging om de verwoeste wereld te herpopuleren. In deze angstaanjagende samenleving, waar slechts één verkeerd woord het eind van haar leven zou kunnen betekenen, navigeert Offred tussen de commandanten, hun wrede vrouwen en haar mede-dienstmeisjes. Met maar één doel: overleven en haar dochter terug vinden die van haar is afgenomen. Een exacte releasedatum heeft Videoland nog niet bekendgemaakt.

Trailer Handmaid’s Tale seizoen 2