Laatste Nieuws

Videoland sleept The Good Doctor binnen

The Good Doctor Videoland

The Good Doctor is vanaf eind januari te zien op Videoland. De streamingdienst heeft samen met RTL4 de rechten van deze serie in de wacht gesleept, die is gemaakt door de producent van House. In veel opzichten is er dan ook een overeenkomst te vinden.

House vs The Good Doctor

Net zoals in House speelt The Good Doctor zich in de medische wereld af, met een hoofdrolspeler die op zijn minst gezegd apart genoemd mag worden. Draaide House om Dr. Gregory House, die zowel geniaal als volkomen bot, onbehouwen en soms bijna onmenselijk was, gaat het in The Good Doctor om Dr. Shaun Murphy.

Murphy: geniale dokter met autisme en savant-syndroom

Murphy, gespeeld door Freddie Highmore, is een jonge chirurg met zowel autisme als het savant-syndroom. Hij verlaat zijn kleine dorp voor een groot ziekenhuis in San José. Contact leggen met collega’s en patiënten is niet bepaald zijn ding, maar hij is wel uitzonderlijk getalenteerd als het aankomt op medische hulp. Vanaf 29 januari is The Good Doctor te zien op Videoland, dan verschijnen er gelijk negen afleveringen van het eerste seizoen.

Bekijk de trailer van The Good Doctor