Videoland Serietip

Videoland Serietip: Thirteen

Thirteen Videoland

Thirteen Videoland

Krijg je je leven ooit nog op orde als je liefst dertien jaar gevangen bent genomen en onder bent gebracht in een kelder? Hoe heeft de situatie haar veranderd en kan ze eigenlijk nog wel terugkeren in de maatschappij? En waar is de ontvoerder die haar gevangen heeft genomen? We zien het in Thirteen.
Het aanbod van Videoland is inmiddels zo groot dat je door de bomen het bos haast niet meer ziet. Wij behandelen wekelijks een titel die je echt eens zou moeten bekijken. Deze series kunnen in de meeste gevallen genieten van een hoge IMDB-score en dat is uiteraard niet voor niets. Ons advies is dan ook om eens een weekend uit te trekken om lekker te gaan bingeviewen!

Thirteen op Videoland

In de vijf afleveringen van Thirteen worden we meegenomen in het leven van Ixy Moxam. In 2003 werd Ivy op dertienjarige leeftijd ontvoerd door iemand die werkzaam was op haar school. Liefst dertien jaar is ze gevangen gehouden in een kelder. Als ze er dertien jaar later, op 26-jarige leeftijd in slaagt om zich te bevrijden, keert ze terug naar huis.

Slaagt Ivy er echter ooit nog in om terug te keren in de maatschappij? Fysiek is ze tenslotte een 26-jarige vrouw, maar mentaal is ze stil blijven staan bij de leeftijd van dertien jaar. Hoe erg is Ivy beschadigd en is ze wel te vertrouwen? Schuilt er misschien meer achter haar verhaal? We zien het in de psychologische dramaserie Thirteen.

Trailer Thirteen