Zwarte Tulp

Zwarte Tulp VideolandZwarte Tulp is de eerste serie die is gemaakt voor Videoland. Dat is niet de enige primeur, want het is ook nog eens de eerste Nederlandse serie die speciaal is geproduceerd als video on demandserie. Vanaf maart is de Zwarte Tulp exclusief via Videoland te bekijken. Het draait om twee families in de Bollenstreek, met Huub Stapel en Anna Drijver in de hoofdrol.

Twee families in de Bollenstreek hebben al vijftien jaar ruzie. Luuk Vonk, gespeeld door Huub Stapel, zou twee moorden op zijn geweten hebben. Vanaf dat moment gaat het maar om één ding: allebei de families willen zo snel mogelijk de zwarte tulp kweken.

Liefde, moord, mysterie en verraad wisselen elkaar af in het eerste seizoen van de Videoland serie. Er zijn twaalf afleveringen van vijftig minuten gemaakt, deze zullen allemaal in één keer online verschijnen op 30 maart 2015.Zwarte Tulp: Familiedrama van Videoland

Het ongeluk met de tractor van Vonk en een auto is nog altijd een mysterieus ongeluk. De waarheid hangt in het midden, maar zorgt wel voor een langslepende vete. In het eerste seizoen wordt telkens iets meer duidelijk wat er nou eigenlijk echt is gebeurd, terwijl de actuele spanningen steeds verder oplopen. Het lijkt er namelijk op dat de Zwarte Tulp eindelijk is gekweekt.

Videoland heeft er flink werk van gemaakt, want de serie is geproduceerd door NL Film onder regie van Ben Sombogaart (eerder De Tweeling en De Storm), Marc Williard (Dokter Tinus) en Ties Schenk (Docklands). Ook is een grote groep schrijvers verworven, die ook betrokken waren bij Penoza, Bellicher en Divorce. Huub Stapel en Anna Drijver zijn de twee gezichten van de serie. Daarnaast spelen onder meer ook Benja Bruijning, Linda van Dyck, Roeland Fernhout, Pim Lambeau, Gijs Naber, Marcel Musters, Renee Fokker, Abbey Hoes, Willem Voogd, Puck van Stijn en Raymond Thiry mee.Zwarte Tulp is ook nog eens de eerste serie op Videoland die te zien is via de UltraHD 4k-resolutie. Hiervoor geldt wel de restrictie dat dit alleen mogelijk is via Samsung toestellen. Videoland heeft de trailer van Zwarte Tulp alvast vrijgegeven, waar al veel dramatiek, liefde en strijd voorbij komt.

Bekijk de trailer van Zwarte Tulp op Videoland