Videoland Series

Videoland maakt steeds meer eigen programma’s, genaamd Videoland series. Zwarte Tulp was in 2015 het startschot en dit bleek zo’n schoot in de roos dat er veel meer series gemaakt gaan worden voor de streamingdienst. Videoland vult het aanbod op verschillende manieren. Films, series en documentaires worden aangekocht en het grote archief van RTL wordt benut. RTL Nederland is tenslotte ook eigenaar van Videoland. De laatste jaren worden er ook series gemaakt specifiek voor Videoland.

Zwarte Tulp was in het voorjaar van 2015 de eerste Nederlandse serie die enkel en alleen voor streamen werd geproduceerd. Zwarte Tulp bleek echter zo’n groot succes dat RTL besloot om een half jaar later de serie alsnog op RTL 4 uit te gaan zenden.

Het succes was ook het startsein om meer eigen producties te gaan maken. Het tweede seizoen van Zwarte Tulp verscheen een jaar later en in de zomer van 2016 kwam een gezamenlijk project met RTL. Nieuwe Tijden, de zomerse variant op Goede Tijden Slechte Tijden, draaide acht weken op RTL en Videoland. De resterende 35 afleveringen kwamen exclusief op Videoland. In het najaar werd Weemoedt de volgende Videoland Serie. De intentie is uitgesproken om minimaal vier eigen series per kalenderjaar te gaan maken.

Serie Genre Jaren Aantal seizoenen
Nieuwe Tijden Soap 2016 1
Weemoedt Drama 2016 1
Zwarte Tulp Drama 2015-2016 2