Laatste Nieuws Videoland Archief

Videoland Archief: Parels & Zwijnen

Parels & Zwijnen Videoland

Parels & Zwijnen Videoland

Parels & Zwijnen is één van de series die in het verleden werd uitgezonden op Talpa. De misdaadserie kende in de zomer van 2005 zijn start en kreeg in totaal dertien afleveringen. Later werd de bloedstollende misdaadserie ook nog eens volledig uitgezonden op RTL 5. En gelukkig voor ons kunnen we nu ook op Videoland genieten van het complete eerste seizoen van Parels & Zwijnen met liefst twaalf afleveringen.
Het aanbod van Videoland zit bomvol oude pareltjes. Wij proberen wekelijks het stof van een titel af te blazen en terug te blikken in de tijd dat de Nederlandse serie op de buis verscheen een absoluut succes was. Is het van voor jou tijd, of heb je toen wekelijks genoten? De hele reeks eens bingeviewen is in alle gevallen ons advies!

Parels & Zwijnen op Videoland

Parels & Zwijnen is een van de misdaadseries die Videoland rijk is. Al aan het begin van de eerste aflevering van de serie merken we hoe bloedstollend de serie is als voormalig politieagent Dexter Parisius door zijn college wordt opgebeld na een anonieme tip over een XTC-lab. Eenmaal aangekomen op de plek, blijkt het een valse tip te zijn geweest. Dexter is erin geluisd en wordt door twee man gedwongen om zijn vriend en collega dood te schieten. Gezien men het verhaal van Dex niet gelooft, wordt hij zes jaar lang opgesloten in de gevangenis. Zodra hij vrij komt, wordt de jacht op de dader geopend.

Eenmaal bij de dader aangekomen blijkt het klusje al geklaard te zijn. Dexter en zijn goede vriend Rudy Teeuwe, die tevens de zoon van de onderwereldbaas blijkt te zijn, kunnen zich dan ook op andere zaken gaan richten. Samen met Daisy doen ze er alles aan om verschillende zaken op te lossen. De zaken bevinden zich doorgaans op de grens van de boven- en onderwereld. En de manier waarop het trio bepaalde zaken oplost, is niet altijd op de netste manier.

Acteurs Parels & Zwijnen

De hoofdrollen in de serie Parels & Zwijnen worden gespeeld oor Mike Libanon, die in de huid kroop van Dexter, Ruben Lürsen, die Rudy Teeuwe speelt en Eva Duijvestein, die de rol van Daisy invult. Andere hoofdrollen zijn er voor acteurs als Hans Croiset, Hans Dagelet en Monique Klemann. Met Videoland kunnen we genieten van alle twaalf bloedstollende afleveringen die deze serie van producent Rinkel Film & TV Productions rijk is.