Laatste Nieuws Videoland Archief

Videoland Archief: Gooische Vrouwen

Gooische Vrouwen Videoland

Gooische Vrouwen Videoland

Gooische Vrouwen telt vijf seizoenen en we kunnen wel stellen dat de serie in Nederland enorm populair was. Niet voor niets nam de serie in 2009 een Gouden Televizier-Ring in ontvangst, nadat het programma al drie keer eerder voor de prijs was genomineerd. Videoland heeft alle vijf seizoenen met in totaal 42 afleveringen in zijn aanbod zitten. En niet alleen dat, ook de twee razendpopulaire films zijn vanuit je luie stoel terug te zien op de streamingdienst.
Het aanbod van Videoland zit bomvol oude pareltjes. Wij proberen wekelijks het stof van een titel af te blazen en terug te blikken in de tijd dat de Nederlandse serie op de buis verscheen een absoluut succes was. Is het van voor jou tijd, of heb je toen wekelijks genoten? De hele reeks eens bingeviewen is in alle gevallen ons advies!

Gooische Vrouwen op Videoland

Gooische Vrouwen verscheen in 2005 voor het eerst op de televisie en groeide in korte tijd uit tot een razendpopulaire serie. Linda de Mol speelde een belangrijke rol in de tot stand koming van de serie. De actrice annex presentatrice is de bedenker van de serie en speelt een hoofdrol. Linda de Mol kroop voor de serie in de huid van Cheryl Morero van Veen. Andere hoofdrollen waren er voor Peter Paul Muller, Tjitske redinga, Susan Visser, Derek de Lint, Leopold Witte, Daniël Boissevain, Annet Malherbe en Lies Visschedijk.

In ieder seizoen van Gooische Vrouwen krijgen we het leven van een viertal dames mee. In de eerste drie seizoenen gaat het om Cheryl, Claire, Anouk en Willemijn. Na het derde seizoen komt Roelien de plek van Willemijn overnemen. Alle dames hebben wat betreft geld niets te klagen. Ze wonen in het Gooi, hebben vriendinnen die ook baden in luxe, ze rijden in luxe auto’s, ze leven in mooie huizen en alleen de duurste scholen zijn goed voor hun kinderen. Die combinatie zorgde ervoor dat de serie binnen no-time een echt hit bleek te zijn.

Succesvolle films Gooische Vrouwen

In 2009 werd de laatste aflevering van Gooische Vrouwen uitgezonden, maar dat betekende niet dat de fans nooit meer wat zouden hoor van de rijke dames. In 2011 verscheen tenslotte een Nederlandse speelfilm waarin Cheryl, Claire, Anouk en Roelien weer centraal stonden. Daarin zien we dat het leven van de dames niet altijd over rozengeur en maneschijn gaat. Na het succes van de eerste film verscheen in 2014 ook een tweede deel. Dan blijkt dat één van de dames het helemaal niet meer zo goed voor elkaar heeft. Allebei die films en liefst vijf seizoenen van Gooische Vrouwen zijn terug te vinden in het archief van Videoland.