Laatste Nieuws Videoland Archief

Videoland Archief: Waltz

Waltz Videoland

Waltz Videoland

Waltz is één van de series die we terugvinden in het aanbod van Videoland. De dramaserie werd in 2006 uitgezonden op Nederland 2 en vertelt het verhaal van Willy Waltz. De grootste vraag die is er, is of hij erin slaagt om een opvolger te vinden voor zijn circus Waltz. En is er überhaupt nog wel genoeg animo voor een dergelijk circus. Op die vragen krijgen we een antwoord in de serie Waltz.
Het aanbod van Videoland zit bomvol oude pareltjes. Wij proberen wekelijks het stof van een titel af te blazen en terug te blikken in de tijd dat de Nederlandse serie op de buis verscheen een absoluut succes was. Is het van voor jou tijd, of heb je toen wekelijks genoten? De hele reeks eens bingeviewen is in alle gevallen ons advies!

Waltz op Videoland

Willy Waltz staat al jarenlang aan het roer bij het Groot Internationaal Wereldcircus Waltz. De directeur is echter niet de jongste meer en zal langzamerhand na moeten denken over zijn eigen opvolging. Helemaal als blijkt dat hij een kwaadaardige hersentumor blijkt te hebben. Zijn kinderen lijken echter stuk voor stuk niet geschikt om het stokje over te nemen.

Bruno is één van de zonen die voor de opvolging van Waltz zou kunnen zorgen alleen hij is homoseksueel en nakomelingen kan men dan ook wel vergeten. Felix is een tweede optie. Hij heeft weliswaar een vrouw en kinderen, maar lijkt niet sterk genoeg om als lieder te fungeren. En op Enrico hoeft Walz helemaal niet te rekenen. Slaagt hij erin om een opvolger te zoeken en is er überhaupt nog wel animo voor het Groot Internationaal Wereldcircus Waltz? Daar kom je achter in Waltz.

Bekende acteurs in Waltz

De serie Waltz staat bol van de nodige bekende acteurs. Zo hebben de makers van de serie onder andere Aart Staartjes, Theo Maassen, Barry Atsma en Koen Wouterse gestrikt. Zij spelen respectievelijk Willy Waltz, Bruno Waltz, Felix Waltz en Enrico Waltz. Naast hen komen we ook bekende namen als Marja Kok en Lidewij Mahler tegen. En gelukkig voor ons is het complete eerste seizoen met zeven afleveringen te vinden op Videoland.