Laatste Nieuws Videoland Archief

Videoland Archief: Malaika

Malaika Videoland

Malaika Videoland

Ziekenhuisseries zijn anno 2016 nog altijd populair in Nederland en niet voor niets werd recent de nieuwe serie Centraal Medisch Centrum een groot succes op zowel RTL 4 als Videoland. Het archief van de streamingdienst heeft echter ook een oudere serie over zorg in zijn aanbod zitten en die serie luistert naar de naam Malaika.
Het aanbod van Videoland zit bomvol oude pareltjes. Wij proberen wekelijks het stof van een titel af te blazen en terug te blikken in de tijd dat de Nederlandse serie op de buis verscheen een absoluut succes was. Is het van voor jou tijd, of heb je toen wekelijks genoten? De hele reeks eens bingeviewen is in alle gevallen ons advies!

Malaika op Videoland

Malaika is één van de series die Videoland rijk is. De soapserie werd in 2013 uitgezonden op RTL 5. Centraal in de serie staat zorgcentrum Malaika. Daar volgen we niet alleen de patiënten, die allemaal een eigen verhaal hebben. Ook volgen we het personeel. In Malaika zien we onder andere Zoë Keijzer (Nina van Koppen), Robin de Wild (Tim Linde) en Oemaima Mouradi (Zahra Ouajil). De drie lopen stage bij het zorgcentrum. Ze moeten daar niet alleen goed presteren, maar hebben natuurlijk ook hun eigen privéleven nog waar ze tegen van alles aan lopen.

Ook volgen we de nodige andere personages. Teammanager Ansje is altijd heel zelfstandig, maar als ze ziek wordt, blijkt ze zelf ook eens hulp nodig te hebben. Lukt het haar om het heft uit handen te geven? En komen Laura en Esra ooit van elkaar te weten dat ze elkaar leuk vinden? Het zijn allemaal vraagstukken die in de privélevens van de personages spelen.

Malaika gestopt door financiën

RTL 5 heeft in 2013 vijftig uitzendingen uitgezonden. Het was echter de bedoeling dat het eerste en enige seizoen van de serie honderd afleveringen zou tellen. De financiën lieten dat uiteindelijk echter niet toe, waardoor het bleef bij vijftig afleveringen. En gelukkig voor ons zijn al die vijftig afleveringen nu te zien op Videoland.