Laatste Nieuws Videoland Archief

Videoland Archief: Deadline 14/10

Deadline 14/10

Deadline 14/10

Deadline 14/10 is één van de Vlaamse series die het archief van Videoland rijk is. De serie is niet op waarheid gebaseerd, al zagen kijkers wel overeenkomsten met een strijd die daadwerkelijk heeft gewoed. Gelukkig kunnen we via Videoland genieten van alle acht de afleveringen van deze dramaserie.
Het aanbod van Videoland zit bomvol oude pareltjes. Wij proberen wekelijks het stof van een titel af te blazen en terug te blikken in de tijd dat de Nederlandse serie op de buis verscheen een absoluut succes was. Is het van voor jou tijd, of heb je toen wekelijks genoten? De hele reeks eens bingeviewen is in alle gevallen ons advies!

Deadline 14/10 op Videoland

Deadline 14/10 vertelt het verhaal van een verkiezingsstrijd tussen een rechtse politicus (gespeeld door Peter Van Den Begin) en een zittende burgemeester (Koen De Graeve). De rechtse politicus, die zeer populair te noemen is, daagt de burgemeester uit in de hoop de verkiezingsstrijd te kunnen winnen.

De verkiezingsstrijd krijgt echter een ongekende draai als er plots een tienermeisje genaamd Lena Nijs spoorloos is verdwenen. Een journaliste, Marianne Schmidt, bijt zich vast in het verhaal en gaat op jacht om informatie te verzamelen nadat ze door de moeder van het vermiste meisje is benaderd. En ook andere media mengen zich in het verhaal. Zorgt de vermissingszaak plotseling voor een politieke beïnvloeding? Dat komen we allemaal te weten in Deadline 14/10.

Deadline 25/5 is vervolg

Deadline 14/10 kon later ook nog rekenen op een vervolg. Naar aanleiding van de regionale en Europese verkiezingen kozen de makers om ook de serie Deadline 25/5 te maken. Die werd in 2014 uitgezonden op de televisie en is helaas niet op Videoland te bekijken. Gelukkig zijn de acht afleveringen van Deadline 14/10 wel op Videoland terug te vinden. Goed voor liefst 400 minuten aan dramaserie.