Laatste Nieuws Videoland Archief

Videoland Archief: Code 37

Code 37 Videoland

Code 37 Videoland

De afgelopen tijd hebben we al veel Nederlandse series behandeld, maar Videoland staat ook garant voor de nodige Vlaamse series. Daartoe behoort ook de politieserie Code 37, die in het verleden werd uitgezonden door VTM en in Nederland later te zien was op RTL4. Voor wie op zoek is naar een politieserie waar zedendelichten centraal staan, is Code 37 een echte aanrader te noemen. Met liefst drie seizoenen en in totaal 39 afleveringen, ben je ervan verzekerd met deze serie weer even zoet te zijn.
Het aanbod van Videoland zit bomvol oude pareltjes. Wij proberen wekelijks het stof van een titel af te blazen en terug te blikken in de tijd dat de Nederlandse of Vlaamse serie op de buis verscheen een absoluut succes was. Is het van voor jou tijd, of heb je toen wekelijks genoten? De hele reeks eens bingeviewen is in alle gevallen ons advies!

Code 37 op Videoland

Code 37 werd in 2009 voor het eerst uitgezonden op de Vlaamse televisie. Alhoewel men in eerste instantie van plan was omde serie Erika Maes te noemen, besloot men uiteindelijk te gaan voor de titel Code 37. Geheel uit de lucht gegrepen is die titel zeker niet. In de politieserie kijken we tenslotte mee met een politiekorps dat zich bezighoudt met het oplossen van zedendelicten. Bij de tenlastelegging van zedendelicten wordt door de Parketten in België het codenummer 37 gebruikt.

Centraal staat dus het politiekorps dat dergelijke zaken oplost, maar in sommige gevallen komen zaken wel heel dichtbij. Dat heeft Hannah Maes, gespeeld door Veerle Baetens, ook ervaren. Alhoewel alles erop wijst dat ze aan de slag kan in een leidende functie bij de Federale Politie, kiest Hannah ervoor om aan de slag te gaan bij de Gentste Zedensectie. Daar blijkt ze vooral aan de slag te gaan, omdat ze bezig gaat met een privéonderzoek om erachter te komen wie verantwoordelijk is voor de verkrachting van haar moeder. Ook daarbuiten spelen de nodige privé-kwesties een rol.

Code 37 op RTL

Code 37 werd in het verleden ook uitgezonden op RTL4, maar de complete serie is nooit volledig uitgezonden in Nederland. Nadat de laatste drie afleveringen van de misdaadserie voor onbepaalde tijd waren geschrapt, heeft de zender ze nooit meer uitgezonden. Gelukkig kunnen we nu via Videoland alsnog alle drie de seizoenen volledig bekijken. En die staan garant voor liefst 39 afleveringen vol spanning.