Acteurs op Videoland Laatste Nieuws

Driemaal… Victor Reinier op Videoland

Victor Reinier Videoland

Victor Reinier Videoland

Victor Reinier zit inmiddels al bijna dertig jaar in het vak, dus het is duidelijk dat we niet meer om deze acteur heen kunnen. Reden genoeg voor ons om eens in het aanbod van Videoland te duiken om te kijken hoe vaak we deze acteur tegenkomen. Alhoewel we Reinier in de afgelopen jaren vooral hebben gezien als Floris Wolfs in Flikken Maastricht, doet hij tenslotte veel meer dan dat. Van Baantjer tot Gooische Vrouwen, het staat allemaal op de CV van Victor Reinier.Het aanbod van Videoland telt inmiddels al zo’n 2.000 films en series. Dat maakt het niet altijd even makkelijk om te bepalen welke titel jij nou echt eens een keer wilt zien. Soms ben je wel uren bezig met het zoeken naar de ideale titel. Streamingaanbod helpt je graag om de keuze wat eenvoudiger te maken. Iedere week lichten we één Nederlandse acteur of actrice uit. We zetten dan drie films of series op een rijtje om je op weg te helpen!

Victor Reinier op Videoland

Victor Reinier zag op 2 mei 1963 het levenslicht. Vervolgens duurde het tot 1988 voordat we de acteur voor het eerst op de Nederlandse televisie voorbij zagen komen. Het begon allemaal met De Wandelaar, daarin had hij een gastrol te pakken als Jaap Beemster. Vervolgens volgden legio aan televisieprogramma’s en films. Ook bouwde Victor Reinier naam op als presentator. We zagen hem bij Lucky Letters, Typisch ’70, Victor op Zoek en bij De Beste Zangers van Nederland.

Wat betreft de series waar Victor Reinier in te zien was, zijn Baantjer en Flikken Maastricht toch wel de series waarmee hij het meest naam heeft gebouwd. In de eerstgenoemde serie was hij ruim tien jaar te zien als Dick Veldder. In Flikken Maastricht, dat nog altijd loopt, zien we Reinier al bijna tien jaar voorbij komen als Floris Wolfs.

  1. Baantjer

Victor Reinier vertolkte ruim elf jaar lang een hoofdrol in de populaire serie Baantjer en ook in de film zagen we Reinier terug. Voor de serie kroop Victor in de huid van Dick Vledder. In die rol was Victor de rechterhand van Jurre de Cock (met ceeooceekaa inderdaad). In iedere aflevering werd het duo op pad gestuurd om misdrijven op te lossen. De flauwe opmerkingen van Dick Vledder helpen daar goed bij. Het zorgt er regelmatig voor dat getuigen zich verspreken en zich zo in de kijker spelen van De Cock en Vledder.

  1. Nova Zembla

Victor Reinier is ook te zien in de nodige films en daar is Nova Zembla één fan. In deze film is Victor te zien als Jacob van Heemskerck, een voormalig Nederlands zeevaarder. Nova Zembla vertelt ons het verhaal van Jaco en Willem Barentsz, die hun laatste ontdekkingsreis (1596-1597) ondergaan. Ze willen de route ‘om de Noord’ naar Indië ontdekken, maar hun reis verloopt anders dan verwacht.

  1. Flikken Maastricht

In Flikken Maastricht is er ook een hoofdrol voor Victor Reinier weggelegd en wel die van Floris Wolfs. Hij moet samenwerken met Eva van Dongen (Angela Schijf). Op het eerste oog niet het meest ideale team, omdat Eva niets van haar nieuwe collega moet hebben. Na verloop van tijd verandert dat snel en doet het duo er alles aan om misdaden in en rond Maastricht op te lossen. Daarbij komt het regelmatig voor dat ze elkaars leven moeten redden.