Top 5

Top 5 van Januari 2017 op Videoland

Iedere dag voegt Videoland nieuwe titels toe aan het aanbod. Je kunt moeilijk alles bekijken en soms zul je ook wel eens een nieuwe titel missen. Daarom helpen wij je aan het einde van iedere maand met de Top 5. We selecteren vijf films, series en documentaires waarvan wij vinden dat ze absoluut de moeite waard zijn om te kijken. Eerder behandelden we al drie serietips uit de maand januari: Humans, The Team en Winners & Losers. Hieronder dan ook de Top 5 van januari 2017 op Videoland.

12 Years a Slave

In 12 Years a Slave staat de Afro-Amerikaanse Solomon Northup centraal. Op het eerste gezicht leidt hij samen met zijn gezin een normaal leven in New York. Tot de dag dag hij ontvoerd wordt en als een slaaf wordt verkocht in het zuiden. Daar maakt hij de meest verschrikkelijke dingen mee. Slaagt Northup erin om te overleven en zijn waardigheid te behouden? En welk belangrijk verschil maakt een Canadees die hij na twaalf jaar ontmoet in zijn leven? dat komen we te weten in deze film die in 2014 een Oscar won voor Beste Film.

Bekijk deze titel direct op Videoland.

Resurrection

Wat gebeurt er als je ontwaakt en merkt dat je plots in China terecht bent gekomen, maar je geen idee hebt hoe je daar terecht bent gekomen? Dat is een kwestie war Jacob mee worstelt in Resurrection. Hij weet nog dat hij afkomstig is uit Arcadia en komt via een immigratieambtenaar weer daar terecht. Na dertig jaar wordt hij herenigd met zijn ouders, maar komen ze er ook ooit achter wat er gebeurd is? En willen ze daar eigenlijk wel achterkomen?

Bekijk deze titel direct op Videoland.

In Their Own Words: Muhammad Ali

Als er één man is die de bokswereld heeft veranderd, dan is dat Muhammad Ali wel. In de documentaire zien we waar Ali vandaan komt en wat hij allemaal heeft moeten doen en laten om de sportman te worden die hij uiteindelijk geworden is. We krijgen de hele weg van Ali te zien: Van het begin bij de sportschool in Louisville tot het moment waarop hij enorm beroemd werd. Ook krijgen we mensen te horen die dicht bij de bokser stonden.

Bekijk deze titel direct op Videoland.

St. Vincent

De twaalfjarige Oliver wordt opgevoed door zijn alleenstaande moeder en op een dag besluiten ze naar Brooklyn te vertrekken. Omdat moeder Maggie altijd druk is met haar werk, zoekt ze iemand die goed op haar zoon kan passen. Ze komt bij haar buurman Vincent terecht, een echte oorlogsveteraan. En alhoewel je het stel totaal niet samen verwacht, ontstaat er een merkwaardige vriendschap tussen het stel.

Bekijk deze titel direct op Videoland.

Moordvrouw

We hebben er even op moeten wachten, maar het zesde seizoen van Moordvrouw is inmiddels ook weer in volle gang en gelukkig voor ons kunnen we de afleveringen op Videoland eerder zien dan op tv. Het zesde seizoen zit vol met de nodige veranderingen. Zo is er een nieuwe korpschef genaamd Dries van Zijverden. Hij neemt de plek van Carla Vreeswijk over. Maar is hij wel de juiste man voor Evert Numan en Fenna Kremer? Numan heeft in ieder geval de grootst mogelijke moeite om te wennen aan de nieuwe korpschef.

Bekijk deze titel direct op Videoland.