Acteurs op Videoland Laatste Nieuws

Driemaal… Thijs Römer op Videoland

Thijs Römer Videoland

Thijs Römer Videoland

Thijs Römer is anno 2016 allang geen onbekende meer te noemen in de showbizzwereld. De acteur is de kleinzoon van Piet Römer, die jarenlang de rol speelde van Jurriaan de Cock in Baantjer (met ceeooceekaa inderdaad!). Ook zijn vader (Peter Römer), zus (Nienke Römer) en neef (Paul Römer) zijn allen bekenden in die wereld. Thijs Römer stapte op zijn beurt vlekkeloos in de voetsporen van zijn grootvader en vader. En gelukkig is hij ook veelvuldig te bekijken op Videoland.


Het aanbod van Videoland telt inmiddels al zo’n 2.000 films en series. Dat maakt het niet altijd even makkelijk om te bepalen welke titel jij nou echt eens een keer wilt zien. Soms ben je wel uren bezig met het zoeken naar de ideale titel. Streamingaanbod helpt je graag om de keuze wat eenvoudiger te maken. Iedere week lichten we één Nederlandse acteur of actrice uit. We zetten dan drie films of series op een rijtje om je op weg te helpen!

Thijs Römer op Videoland

De 38-jarige Thijs Römer heeft in de afgelopen jaren niet alleen naam opgebouwd als acteur, maar ook als de man van. Hij was zo’n negen jaar getrouwd met actrice Katja Schuurman en samen waren ze geregeld te zien in series. Wij zouden het niet gek vinden als Römer die tijd graag achter zich wil laten en hebben in de drie aanraders met Thijs in de hoofdrol dan ook voor andere series gekozen.

Uiteindelijk blijft er overigens nog genoeg keus over, gezien het feit dat Römer al in 2000 voor het eerst in een serie was te bewonderen. Daarna is hij het zeker niet rustig aan gaan doen. Wat betreft series zagen we hem onder andere voorbij komen in Boks, Meiden van De Wit en Gijpstra & De Gier. Ook verscheen hij in de afgelopen jaren in meerdere films, waaronder Clausotrofobia, Razend en Daglicht. Wij wilden jullie de drie onderstaande parels uit het Videoland-aanbod echter niet onthouden.

  1. Moordvrouw

De serie Moordvrouw zag in 2012 het levenslicht en vanaf het prille begin was Thijs Römer erbij. De acteur kruipt in de huid van Evert Numan, een collega inspecteur van Fenna Kremer (Wendy van Dijk). Het is voor Numan helemaal niet makkelijk om met haar samen te werken. Haar onorthodoxe en confronterende aanpak leidt regelmatig tot problemen binnen het team. Aan Carla Vreeswijk (Renée Soutendijk) de taak om het team bij elkaar te houden. Op Videoland vind je alle vijf de seizoenen.

  1. Alles is familie

Thijs Römer speelt ook een belangrijke rol in de film Alles is familie. Sterker nog, de acteur won zelfs een Rembrandt Award voor beste acteur vanwege zijn vertolking van Rutmer de Roover. In Alles is Familie zijn de hoofdpersonen klaar om cruciale keuzes te maken. In het geval van Rutmer, de man van Winnie de Roover (Carice van Houten), is het dat hij dichter bij zijn gevoel wil komen. Zijn vrouw daarentegen wil juist graag een baby, maar dat is met Rutmer niet mogelijk.

  1. 06/05

Thijs Römer speelde ook een belangrijk rol in 06/05, een film van Theo van Gogh. Op 27-jarige leeftijd kroop Römer in de huid van Jim de Booy. De fotograaf was afgereisd naar het Mediapark om Birgit te fotograferen. Eenmaal daar klaar, hoort hij plots pistoolschoten. Het blijkt dat Pim Fortuyn is vermoord. En de foto’s van De Booy lijken vanaf dat moment ineens minder onschuldig dan van tevoren verwacht.