Laatste Nieuws

NPO gaat proef draaien met series op Videoland

Als de Dijken BReken

Als de Dijken Breken is de eerste serie van de publieke omroep die te zien valt op Videoland. Dit is geen incident, want de streamingdienst maakt deel uit van een proef van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Dit betreft naast Videoland ook KPN en Netflix.

Series op streamingdiensten verspreiden

Michael Spendel van de NPO heeft in een interview in Broadcast Magazine laten weten dat er een proef is gestart met het verspreiden van series van de NPO op verschillende streamingdiensten. In totaal zullen er 25 seriers worden verspreid en daarnaast ook enkele documentaires. Spendel laat weten dat hij overal met open armen is ontvangen.

Kinderen Geen Bezwaar naar Videoland

Met Als de Dijken Breken had Videoland de eerst serie van de NPO. Er zullen er in de nabije toekomst dus nog meer volgen, waaronder in ieder geval Kinderen Geen Bezwaar. Welke series er nog meer komen is nog niet bekendgemaakt. Wat wel duidelijk is dat het louter zal gaan om producties die zijn afgerond. Hoelang de proef zal duren en in welke vorm er een vervolg aan wordt gegeven is eveneens nog niet duidelijk.