Hoe werkt Videoland

De reclames van Videoland kom je vaak genoeg tegen. Meld je aan voor de video on demand dienst en je kunt onbeperkt genieten van alle films en series. Toch zijn er nog veel vragen. Hoe werkt Videoland eigenlijk? En hoe werkt Videoland? We leggen het graag uit.

Video on demand

Videoland is het video on demand systeem van de streamingdienst. Dit wil niets anders zeggen dan dat wanneer jij je aanmeld bij Videoland, je onbeperkt en wanneer jij dat wilt films en series kunt bekijken die in het Videoland aanbod staan. Een digitale videotheek dus, die je vanaf je eigen bank kunt bedienen. Aanmelden werkt eenvoudig via de website Videoland.com. De eerste veertien dagen kijk je gratis, daarna betaal je iedere maand tien euro. Dan maakt het niet uit of je tien of honderd films kijkt, je blijft hetzelfde bedrag betalen. Wanneer je voor het einde van je gratis maand opzegt, wordt er dus niets in rekening gebracht.Hoe werkt Videoland account

Daarbij heeft Videoland een groot en groeiend aanbod. Het aanbod is daarbij ook heel divers. Doordat RTL Nederland sinds twee jaar eigenaar is van de digitale tak van Videoland is het RTL-archief flink benut. Daarnaast vind je veel films van ieder denkbaar genre, diverse documentaires, concertregistraties, cabaret en kinderfilms en -series. Wanneer je aanmelding is voltooid, kun je ervoor kiezen om iedereen in het gezin een eigen profiel te geven.

Hierdoor kan iedereen zijn eigen favorieten selecteren en door middel van de kijkgeschiedenis zien waar hij of zij in een serie is gebleven. Daarbij kun je in het hoofdaccount ook bepalen of andere gezinsleden via hun profiel een losse aankoop kunnen doen. Er is namelijk één belangrijk onderscheid waar je op moet letten, zoals in de volgende alinea beschreven. Je accountinstellingen bereik je door rechtsonder op het groene balletje te klikken. Dan kun je onder meer je kijkgeschiedenis bekijken, je profiel instellen, wachtwoord wijzigen, meerdere profielen aanmaken en je abonnement opzetten.  Videoland account instellingen

Extra optie: actuele films

In het Videoland-assortiment is er namelijk een onderscheid te maken tussen het aanbod van Videoland en het overige aanbod. Bij alle titels die je gratis in je Videoland pakket kunt kijken staat aan de rechterbovenkant een gele streep met een U, die rood omlijnd is. Daarnaast biedt Videoland ook net verschenen films aan, bij deze titels ontbreekt het gele streepje. Dit zijn films die net uit de bioscoop zijn en door afspraken die gelden in de filmindustrie nog niet in het pakket mogen worden opgenomen. Dit aanbod kun je ook bekijken, maar zal je per titel voor moeten betalen. Hoe werkt Videoland hiermee?

Simpel, het wordt opgeteld bij de maandelijkse automatische afschrijving óf je kunt moviepoints gebruiken. Het bedrag hangt af van de beeldkwaliteit waarop je wil kijken (SD of HD) en hoelang je de film of serie wilt huren. In het menubalk kun je altijd doorklikken naar het aanbod, waardoor je niet in de verwarring kunt komen. Klik je wel op een film die niet in het pakket valt, dan word je eerst nadrukkelijk gevraagd of je deze titel wilt kopen. Dit moet je vervolgens ook nog een keer bevestigen. Een ‘per ongeluk’ aankoop is dus bijna niet mogelijk. Sommige mensen vinden het vervelend dat Videoland de titels beide op hetzelfde systeem aanbiedt. Aan de andere kant zorgt dit er ook voor dat je op een eenvoudige manier de beschikking heeft over veel meer content.  Divorce screenshot Videoland systeem

Eenvoudige bediening

Hoe werkt Videoland vervolgens? Super eenvoudig! Heb je gekozen welke film of serie je wilt kijken, dan klik je eenvoudig door en drukt op ‘kijk aflevering’ of ‘kijk film’. Daarnaast kun je titels ook jouw eigen watchlist zetten. Linksonder heb je bij je account ‘mijn video’s’ staan. Ben je midden in een aflevering of film gebleven, dan kun je daar gelijk doorklikken naar waar je gebleven was. Tevens vind je daar je volledige watchlist. Alle films en series kun je op diverse apparaten bekijken. Zowel op een laptop/desktop via de webbased versie. Daarnaast kun je ook kijken via je tablet, smartphone, smart tv en game console. Ook krijgen we vaak de vraag, hoe werkt Videoland op televisie? We hebben in ons artikel Videoland op TV uitgelegd hoe dit voor alle opties exact in zijn werk gaat.

Ook in België

Goed nieuws voor liefhebbers in België: Videoland is namelijk ook in België beschikbaar, met het volledige aanbod. Zowel via de website als de apps is de streamingdienst volledig beschikbaar. Hoe werkt Videoland geldt exact hetzelfde in België, want alle systemen zijn hetzelfde.