Laatste Nieuws

Eerste serie op Videoland in 4k-resolutie

Videoland logoIn maart zal de eerste serie in 4k-resolutie worden uitgezonden op Videoland Unlimited. De streamingdienst komt in maart met een nieuwe serie Zwarte Tulp, voor deze eigen productie – die exclusief te zien zal zijn op de video-on-demand dienst van Videoland – wordt samengewerkt met Samsung.

Beide partijen zullen het mogelijk gaan maken om de serie op uhd-televisies in 4k-resolutie te bekijken. De serie wordt alleen in de resolutie van 3840×2160 pixels weergegeven via de Videoland-app op uhd-tv’s van Samsung, zo laat een woordvoerder van Videoland weten aan Tweakers.

Heb je een uhd-televisie van een andere fabrikant? Dan kun je op dit moment nog geen gebruik maken van de 4k-resolutie voor Zwarte Tulp. Videoland gaat namelijk eerst met Sumsung deze test afwerken. Daarnaast is RTL, de eigenaar van de online tak van Videoland, ook nog geen plannen om verdere programma’s in 4k aan te gaan bieden. Overigens is dit geen groot verschil met andere partijen. Bijvoorbeeld Netflix biedt ook alleen een aantal series zoals House of Cards en Breaking Bad in de UltraHD 4k-resolutie aan.