Laatste Nieuws

Baantjer nieuw leven in geblazen

Baantjer

Baantjer keert binnenkort terug bij Videoland, RTL 4 én in de bioscoop. De populaire serie wordt nieuw leven ingeblazen. Om te beginnen keert De Cock, met ceeooceekaa, terug voor een film in de bioscoop. Daarna verschijnt er ook een nieuwe serie die zowel via Videoland als bij RTL 4 te volgen is.

Baantjer

In de vernieuwde Baantjer leren we de jonge Jurre de Cock (Waldemar Torenstra) kennen en zijn partner Tonnie Montijn (Tygo Gernandt). Het verhaal speelt zich af in het Amsterdam van de jaren 80. De Cock is op dat moment eind dertig en net rechercheur. Samen met Montijn stuit hij op een moordzaak waarbij er sprake is van een mogelijke aanslag tijdens de kroning van Beatrix. Lukt het dit kersverse duo om de aanslag te verijdelen?

Baantjer naar Videoland

Baantjer keert in eerste instantie terug naar de bioscoop met een speelfilm. Daarna verschijnt er een nieuwe dramaserie die wordt uitgezonden op RTL 4 en te zien is bij Videoland. De speelfilm wordt volgend jaar in de bioscopen verwacht. Waldemar Torenstra, de kersverse Jurre de Cock, sprak al over het avontuur. “Het is een enorme eer en tegelijkertijd een grote uitdaging om in de huid te kruipen van één van Nederlands meest bekende personages, inspecteur De Cock.”

Ook Tygo Gernandt kwam aan het woord. “Ik kijk er enorm naar uit om met Waldemar dit detective duo te gaan spelen. En om met regisseur Arne Toonen te werken, die een meester is in het creëren van een eigen wereld op beeld. Het verhaal speelt zich af in de jaren 80 maar het zal heel erg van nu voelen.”